Să vorbim despre cele mai populare tipuri și forme de corsete și despre cum să le purtăm pentru diferite ocazii și în diferite stiluri.
Corsetul modern este un instrument pentru a subția talia și a exagera șoldurile și bustul pentru a obține figura de clepsidră dorită.
Să vorbim despre cele mai populare tipuri și forme de corsete și despre cum să le purtăm pentru diferite ocazii și în diferite stiluri.
Corsetul modern este un instrument pentru sculptarea taliei și punerea în valoare a șoldurilor și a bustului pentru a obține figura de clepsidră dorită.
În timp ce femeile victoriene îl urau inițial, femeile moderne adoră forma și încrederea pe care le-o oferă. Ca și tocurile înalte, pot părea incomode, dar vă permit să adoptați postura corectă și fac minuni pentru corpul și stima de sine.
Corsetul de astăzi s-a născut în secolul al XV-lea sau al XVI-lea, iar noi trebuie să-i mulțumim lui Catherine De Medici (care este, de asemenea, responsabilă pentru popularitatea altelor tocuri înalte). Coincidență? Nu prea cred. Ea a fost cu siguranță cea mai nobilă doamnă din istoria noastră. Marea modă a bustierei și a corsetului a atins apogeul în acea faimoasă epocă victoriană.
La începutul secolului XX, a fost descoperită o alternativă mai flexibilă, brâul. Corsetul a revenit la modă în anii ’40 și ’50 datorită dansatoarelor de burlesc și a început să capete o conotație mai sexuală. În anii ’80, lumea stilului gotic a adoptat acest accesoriu, atât de mult încât în prezent este purtat în general de fanii stilului victorian, vintage, Steampunk, burlesque sau pinup.
Reîntoarcerea corsetului este atribuită și filmului Moulin Rouge din 2001, ale cărui costume au prezentat multe corsete caracteristice epocii.
În prezent, corsetele nu mai sunt atât de prost văzute ca în trecut. Ele sunt alese de persoane celebre, la evenimente importante, la dansuri, precum și la alte seri formale.
Ele prezintă o multitudine de detalii actuale, cum ar fi cuie, piroane, pietre, lanțuri. Posibilitățile sunt nelimitate.
Relaționat: Cum se poartă o curea de corset
Bazele corsetelor
Corsetele variază în ceea ce privește stilul, materialele (dantelă, mătase, PVC..), forme, tăieturi, culori și modele. Pot fi deasupra sau sub bust, cu curbe mai mult sau mai puțin pronunțate, cu arcuri de oțel sau de plastic (mulți susțin că nu sunt corsete adevărate, dar pentru un anumit preț puteți obține unul cu un suport destul de decent), purtate peste sau sub haine, singure sau ca alte articole de îmbrăcăminte (care au încorporat elemente de corset, cum ar fi lațul – de exemplu bluze sau rochii).
Se pot închide cu șireturi, fermoare sau cu cârlige și ochiuri. Ele pot avea detalii precum mărgele sau volane pentru a accentua anumite părți ale corpului și a le îndulci pe altele.
3. cotonul este relaxant și confortabil, rezistent și respirabil, dar nu este recomandat pentru a fi purtat ca lenjerie intimă, deoarece este puțin mai gros.
4. Pielea este confortabilă peste brățări și elegantă, dar nu este recomandată pentru talie, deoarece se întinde.
5. Brocart: un amestec de poliester gros și rezistent, purtat ca un accesoriu elegant.
Materiale populare pentru corsete
1. satinul este de obicei purtat pe sub haine, dacă doriți o siluetă de clepsidră fără să se vadă corsetul.
2. Plasa respirabilă și ușoară, ideală pentru lunile de vară, conferă corpului o siluetă excelentă și poate fi purtată pe sub sau peste îmbrăcăminte.
Cele patru sfaturi pentru a purta un corset
1. Stratificat: Se poartă de obicei cu o cămașă pe dedesubt (sau astăzi: camisole) – o lenjerie de corp care să absoarbă transpirația și să rămână curată.
2. Un lațaj De obicei, se strânge prin legarea buscului în față, apoi prin legarea la spate. Pentru o formă și o susținere optime, se încheie corsetul la mijloc.
3. Selecție Pentru a alege tipul potrivit de corset, este posibil să trebuiască să luați în considerare o serie de factori, cum ar fi silueta, stilul personal, ocazia.
4. Îngrijire: Corseturile nu pot fi pur și simplu aruncate la spălat și agățate în dulapul dumneavoastră. Pentru a vă asigura că durează, trebuie să aveți grijă de ele în mod corespunzător. Aflați
mai multe despre curățarea și depozitarea corsetelor aici.
Principalele tipuri de corsete
A. Corseturile
Underbust
Corsetele Underbust încep chiar sub sâni (explicit).
Primii purtători de corsete sunt sfătuiți să aleagă un corset negru din bumbac cu jumpere detașabile. Ulterior, puteți adăuga oricând stiluri și materiale mai îndrăznețe, cum ar fi PVC și piele, sau diverse modele.
Acestea au opțiunea de a fi purtate ca lenjerie intimă sau peste haine. Dacă sunteți un fan al acestui aspect, puteți purta un underbust peste aproape orice rochie sau fustă!!!
Dăruiesc forma unei clepsidre, dar nu oferă suport pentru sâni. Mai mult, sunt excelente și pentru postură, deoarece susțin spatele, la fel ca bustierele.
Cel mai mare avantaj îl reprezintă multiplele lor utilizări – puteți cumpăra un corset sub bust din bumbac și îl puteți folosi pentru mii de stiluri – în mod tradițional cu o cămașă neagră sau albă cu volane, dar și cu tricouri mai casual cu rezervor sau cu imprimeuri – păstrând în același timp o siluetă excelentă! O astfel
de ținută modernă este o achiziție excelentă și un must-have!”
Cele mai populare tipuri de corset underbust sunt:
a. Corsetul long se întinde peste șolduri, pentru femeile largi cu un trunchi lung, acesta oferă cea mai mare acoperire.
b. Cincher (un suflet mai scurt), siluetă ascuțită (un sutien mai lung în centru, în față și în spate, dar mai scurt pe laterale.
.
c. Corsetele cu curelestrong>largi – cum ar fi corsetele halter și corsetele crossover, care pot fi atât deasupra cât și sub piept, sunt mai potrivite pentru femeile cu umerii destul de largi.
d. Corsetul – se termină în jurul taliei naturale, are curele fine și oferă, în general, cea mai bună acoperire și susținere pentru întregul spate și umeri.
Alte tipuri de corsete sub piept
B. Talie de viespe/vapora
.
Cel mai scurt corset, waspie este practic o centură mai lată care trece doar în jurul stomacului femeii. Acest lucru oferă o talie puțin mai mică, dar mai puțin constrângătoare. De obicei este purtat doar în scop vestimentar, peste cămăși și rochii. Cu toate acestea, poate fi confecționat și cu spate de oțel pentru a întări talia>
Este un pariu sigur pentru fetele de la strong>torso mai scurte și mai plinuțe, deoarece nu vrei ca oasele să se înfunde în coapse sau în sâni atunci când stai jos. Rochia poate fi, de asemenea, de aceeași culoare cu corsetul, pentru a face ca silueta să pară mai lungă.
Pentru un look casual de zi de vară sau pentru o nuntă pe plajă, adăugați o viespe neagră cu mărgele glamour la o rochie boho maxi albă și fluidă.
Viespea de mătase poate adăuga formă și o notă modernă unei rochii vintage clasice, purtată cu o coafură încheiată și o floare. Deoarece viespea joacă aici doar un rol de accesoriu, iar rochiile nu sunt prea revelatoare, acest look este ideal pentru orice eveniment formal, mirele sau chiar la locul de muncă.
C.
Dresuri pentru talie
Termenul modern este folosit greșit, deoarece ceea ce majoritatea consideră un dresor pentru talie este de fapt un corset din latex.
Un corset este adesea conceput din bumbac, piele, satin sau plasă. Un corset este adesea confecționat din bumbac, piele, satin sau plasă și este prevăzut cu tije de oțel care pot fi purtate peste haine (rochii, fuste etc.) ca o declarație de modă. În
timp ce un brâu este un articol de îmbrăcăminte de formă moale pe care îl puteți purta pe sub haine, de obicei în timp ce faceți exerciții fizice (gândiți-vă la Kim Kardashian sau Amber Rose) și poate crea o siluetă de clepsidră temporară, dar nu vă poate modifica cu adevărat
talia
.
Pe de altă parte, corsetele folosite pentru a vă susține șoldurile vă pot ajusta talia în mod semi-permanent. Purtarea unui corset nu este absolut deloc problematică pentru sănătatea dumneavoastră dacă se potrivește corect și nu ar trebui să simțiți absolut nicio durere, logica în acest sens fiind primordială.
În plus, corsetele pot fi benefice pentru sănătatea dumneavoastră prin îmbunătățirea posturii, susținerea spatelui și întărirea mușchilor de bază. Unele femei le poartă chiar și la locul de muncă pentru a-și menține o postură bună atunci când stau așezate.
Deși sunt purtate mai ales ca lenjerie intimă, unele corsete din latex pot arăta foarte bine asociate cu un maiou negru de bază și blugi skinny negri, de exemplu.
D. Corsetele
debordante
Corsetele debordante încep de obicei chiar sub brațe și se termină deasupra șoldurilor. Ele ridică sânii, reducând în același timp talia, oferă un suport mare pentru spate și pot fi purtate ca ținută casual de zi cu zi sau ca ținută elegantă de seară, peste sau sub haine. Poartă și tocuri înalte și vei fi garantat că vei plăcea într-o clipită oriunde te-ai duce!
Inconvenientul corsetului overbust este că nu este la fel de versatil ca underbust, astfel încât poți avea un singur stil și un singur stil.
Cele mai populare tipuri de corsete cu prindere sunt:
a. Femeile cu sânii mari preferă acest tip de corset, deoarece oferă un suport mai bun.
b. Corsetele de lenjerie sunt mai revelatoare și de obicei prezintă detalii precum dantelă, mătase și perle. Ele sunt adesea purtate cu un tanga și o jartieră.
Alte tipuri de corsete
E. Bustiere
Un bustier este purtat în mod tradițional sub haine, pentru a ridica bustul și a modela ușor talia (practic o combinație sutien + shapewear). Sunt adesea confundate cu corsetele, dar există câteva diferențe importante: un corset permite îndoirea taliei într-o formă de clepsidră, ceea ce nu este cazul unui bustier; corsetele sunt mai scumpe etc.
Un bustier este adesea purtat cu un tanga, lenjerie intimă sau bretele și adesea are adaosuri precum fundițe sau dantelă.
Pentru un look casual, puteți purta o bustieră de una singură cu blugi sau o fustă, adăugând cuișoare pentru un look modern, în pas cu moda.
2. Stilul cu front plat
O variantă modernă a corsetului victorian cu un decolteu drept. Pentru femeile cu sânii mici (cupe B sau mai mici), poate crea iluzia unor cupe de mai multe mărimi. Asigurați-vă doar că bustul nu este prea larg, deoarece acest lucru va necesita modificări (cum ar fi inserarea de tampoane pentru sutien).
Un decolteu mai drept este, de asemenea, recomandat fetelor cu sânii asimetrici, dar, din nou, veți avea nevoie de un tampon de sutien și de a-l plasa în locul potrivit pentru a crea iluzia de simetrie.
3. Decolteul în formă de
inimă
Decolteul în formă de inimă este standardul modern, de obicei pentru evenimente formale și nunți.
Este cel mai clasic și feminin tip de bustieră – sânii sunt accentuați și susținuți de o talie definită. Dacă optați pentru o bustieră fără bretele, un decolteu în formă de inimă este cu siguranță mai măgulitor decât unul plat. Din
păcate, dacă sânii tăi sunt inegali, decolteul în formă de inimă îi va accentua și mai mult.
Bustierul este cea mai bună opțiune pentru femeile de constituție medie cu curbe, pentru a amplifica o siluetă de clepsidră foarte sexy.
Idei de ținute cu corset
1. Ideal pentru o ținută casual sexy cu blugi skinny, sau pentru un eveniment formal, dați totul cu dantele, brocarturi și panglici, sau ornamente.
2. Un corset sub bust poate arăta grozav cu o cămașă albă clasică și o fustă creion, sau o fustă neagră fluidă pentru evenimente formale. De asemenea, poate adăuga interes la o ținută de bază cu blugi și maiou pentru un look casual de zi sau o petrecere.
3. Un corset lung maro arată foarte bine pentru un prânz formal sau chiar pentru birou! Asociați-l cu o cămașă crem sau albă, o fustă scurtă gri, totul cu un blazer negru, alb sau gri.
>.
4. Ca sursă de inspirație, ia exemplul celor patru puicuțe de la Moulin Rouge și adaugă bijuterii cu pietre de rigoare, căpăcele, bretele și lanțuri în talie pentru a face look-ul cât mai glamorous! Pentru un look Moulin Rouge modern, ia un sub-bust negru și asortează-l cu un top din dantelă mov. Bineînțeles, dacă nu vrei să ieși în public arătând ca o dansatoare burlescă, poți adăuga o fustă neagră simplă sau cu volane și vei fi vedeta oricărei petreceri!
5. Pentru un look steampunk, un corset negru peste bustieră poate fi purtat singur sau peste o cămașă cu volane. Poartă o curea crem sau maro cu o fustă frumoasă pentru a scoate în evidență ciorapii caramelizați. Adăugați niște bijuterii frumoase de argint sau bronz în stil retro, cizme cu șireturi și o pălărie de modă veche.
6. Pentru un look formal de seară, nu puteți da niciodată greș cu o bustieră clasică cu decolteu în formă de inimă, asortată cu o fustă de dantelă cu volane până la genunchi.
7. Acest maiou rockabilly gingham cu bretele în formă de semicerc oferă o acoperire maximă și poate fi purtat ca un maiou obișnuit cu blugi în zilele de vară.
8. Un bustier în brocart roșu intens cu o fustă asortată este ideal pentru orice eveniment formal, cum ar fi balurile și nunțile. Purtați în plus un colier mare de perle negre sublimat cu o floare frumoasă pentru un look regal autentic.
Deși multe femei evită corsetele pentru că se tem să găsească forma și mărimea potrivită, sperăm că v-am arătat că există un stil care se potrivește tuturor tipurilor de gusturi, tuturor tipurilor de ocazii și tuturor formelor de siluetă!
.