Am dori să te ajut să obții corsetul visurilor tale. Îți voi explica ce este important atunci când comanzi un corset pentru femei.
În primul rând, trebuie să știi ce tip de corset vrei și ce vrei să primești cu el. Pentru a face acest lucru, poate fi util să începeți prin a citi ghidul. Criteriile de selecție ar putea include:
- Ce țesătură și ce culoare (satină, poliester, țesătură elastică, piele, etc.)?
- Ce formă de corset (scurt/lung, cu talie scurtă/lungă, cu/sfără sutien, talie de lavalieră, talie de tulpină)?
- Ce strângere a taliei doriți să obțineți?
- Cât de confortabil ar trebui să fie corsetul?
- Vreți să îl purtați sub sau peste haine?
- Cât timp doriți să îl purtați (rar, des, constant)?
- Vreți să îl purtați doar cu fuste sau și cu pantaloni?
- Care sunt caracteristicile corsetului (bucșă cu linguriță, bucșă dublă, întărituri în interior/exterior, bretele, întărituri, centură)?
- Doriți un corset pe măsură (ieftin, potrivire slabă) sau un corset pe măsură (mai scump, potrivire bună)?
Cum este rar să găsești un croitor de corsete lângă tine, este mult mai ușor să găsești ceea ce cauți pe internet. Aveți apoi posibilitatea de a alege între corsete gata de purtare și corsete făcute pe măsură. Când am început să confecționez corsete, a fost foarte dificil să găsesc producători de corsete care să facă și livrări pentru clienți privați. Aceștia se găseau mai ales în străinătate. În zilele noastre, cumpărarea online nu mai este ceva neobișnuit și există, de asemenea, mulți producători de corsete.
.
Mai mult, ca o bună croitoreasă (amatoare), puteți încerca să vă confecționați singură un corset. Criteriile sunt, bineînțeles, aceleași ca și în cazul unei achiziții sau al unei confecții pe măsură. În funcție de ideile dvs. și de capacitatea producătorului, va trebui apoi să stabiliți modelul optim.
Măsură
Există trei lucruri importante atunci când comandați un corset: măsură, măsură, măsură. Dacă este într-adevăr așa, este pentru că un corset nu este un articol de îmbrăcăminte oarecare; dacă măsurile sale nu sunt corecte, nu are nicio valoare! Dacă este prea larg, nu veți obține mărimea dorită, sau chiar nici măcar vreo strângere. Dacă este prea strâmt, este ușor să te simți frustrat, pentru că nu poți închide corsetul, ceea ce nu ajută nici la durata de viață a acestuia. Poate că este OK în jurul taliei, dar mult prea mare în jurul șoldurilor (asta mi s-a întâmplat o dată). În acest caz, burta se umflă ca o “minge” sub talie, ceea ce este nesănătos și foarte inestetic. Lista poate continua la nesfârșit. Așa că măsurați, măsurați, măsurați.
În general, sunt necesare următoarele măsurători. Cu cât mai multe dintre acestea ia în considerare producătorul, cu atât mai bine, pentru că corsetul poate fi adaptat cu mai multă precizie la condițiile corpului:
Circumferințe:
Circumferința bustului, circumferința sub bust, circumferința normală a taliei, circumferința dorită a taliei cu șireturi, circumferința superioară a șoldului (unde încep oasele șoldului), circumferința inferioară a șoldului (circumferința șoldului la nivelul marginii inferioare a corsetului).
Înălțimi față: de la talie până la marginea superioară, de la talie până la marginea inferioară.
Înălțimi laterale: de la talie până la marginea superioară, de la talie până la marginea inferioară.
Înălțimi spate: de la talie până la marginea superioară, de la talie până la marginea inferioară.
Grație acestor măsurători, corsetul poate fi deja foarte bine adaptat la corpul purtătoarei. Unii producători folosesc doar mărimea confecției ca măsurătoare de pornire. Această metodă trebuie respinsă, deoarece este total nepotrivită. Gradația mărimilor disponibile în trepte de 5 cm, care se întâlnește uneori, trebuie, de asemenea, considerată prea grosieră.
Din păcate, măsurarea singură nu este suficientă, deoarece depinde foarte mult și de ceea ce fac producătorii cu dimensiunile! Trebuie să țineți cont de acest aspect atunci când plasați comanda, altfel riscați să dați greș (mi s-a întâmplat o dată). Mulți producători, dacă nu majoritatea, indică circumferința dorită a taliei pe baza lățimii corsetului care se confecționează, măsurată pe corset (atunci când acesta este pe masă, de exemplu). Este simplu, practic și… nepotrivit, pentru că, dacă comandați un corset cu talia de 50 cm realizat prin această metodă, veți avea probabil o talie de 55 cm dacă vă măsurați deasupra corsetului cu șiret! Aici intră în joc întinderea țesăturii și distanța dintre închizători. Așadar, nu uitați să verificați la producător pentru a afla ce metodă de măsurare utilizează pentru lățimea corsetelor și ajustați-vă măsurile în consecință. De exemplu, eu scad întotdeauna 5 cm din măsurătorile măsurate și dorite (de exemplu, mi-am comandat corsetul de 17″ ca fiind un corset de 15″, iar acesta este de fapt măsurat la 17″ deasupra taliei cu șiret!)
Așa că deduceți aproximativ 5 cm din toate măsurătorile dacă producătorul folosește măsurători pentru corsete! Dar discutați mai întâi acest lucru cu producătorul!
Înrudite: 5 sfaturi pentru cei care cumpără pentru prima dată