Cât timp trebuie să purtați o măsurătoare de talie pentru a vedea rezultatele?

Corseturile trebuie purtate timp de 8-10 ore pe zi, timp de săptămâni sau luni, pentru a produce rezultate și, de obicei, necesită dietă și exerciții fizice pentru a modela corpul. Multe celebrități au aprobat utilizarea corsetelor pentru a obține o formă de clepsidră, ceea ce i-a determinat pe unii oameni să creadă că antrenarea taliei îi poate ajuta să obțină curbele dorite într-un timp relativ scurt.

.

Cu toate acestea, nu există dovezi științifice care să susțină afirmația că corsetele pot ajuta la reducerea grăsimii abdominale , iar purtarea unuia pentru perioade lungi de timp poate face adesea mult mai mult rău decât bine.

.

Ce este antrenamentul taliei

Antrenamentul taliei datează de mai multe secole. Inițial, corseturi nu erau folosite pentru a reduce talia, ci pentru a face corpul mai cilindric și a aplatiza linia bustului. Cu toate acestea, se credea că purtarea unui corset avea ca rezultat o talie mai mică. În timpul epocii elisabetane, corsetele au devenit mai populare și au fost văzute ca un simbol al statutului social, iar mai multe modificări au fost făcute, cum ar fi filele cu osatură pentru a susține spatele purtătoarei.

Astăzi, diferite varietăți de corsete sunt disponibile pe piață, iar unele pot fi folosite în timpul exercițiilor fizice . Ele pot fi alcătuite din diferite amestecuri de țesături, tije ( din plastic sau oțel) și închideri. Corsetele din oțel tind să fie recomandate deoarece sunt mai durabile și mai rezistente decât cele din plastic.

6 riscuri pentru sănătate ale purtării unui corset

  1. Deshidratare: Corsetul crește temperatura internă a corpului și provoacă o transpirație excesivă, care poate trece neobservată și poate duce la deshidratare .
  2. Dureri de spate: Utilizarea prelungită a corsetelor reduce mișcarea și activitatea mușchilor abdominali și ai spatelui, slăbindu-i. În mod normal, atunci când stați jos, mușchii spatelui și cei abdominali vă ajută să vă mențineți postura. Dar atunci când purtați un corset, postura dumneavoastră este susținută de corset, reducând utilizarea mușchilor. Acest lucru poate duce, în cele din urmă, la irosirea mușchilor.
  3. Deteriorarea organelor: Corsetele de talie comprimă abdomenul, determinând organele superioare să se deplaseze în sus și organele inferioare să se deplaseze în jos. Această modificare a presiunii asupra organelor interne vă poate face să deveniți mai puțin tolerant față de anumite alimente, în special față de alimentele grase. Unii oameni cred că corsetele nu permit stomacului să se extindă, provocând refluxul acid și perturbând capacitatea stomacului de a funcționa corect. Presiunea crescută în abdomen poate provoca, de asemenea, constipație.
    Corsetele
    pot provoca leziuni permanente ale organelor, pot modifica în mod anormal silueta și chiar pot fractura coastele.
  4. Dificultate respiratorie: Corseturile pot îngreuna respirația profundă, deoarece comprimă abdomenul și diafragma (un mușchi care vă ajută să respirați) și restricționează mișcarea cutiei toracice. Atunci când plămânii nu se pot extinde complet și nu pot inspira suficient oxigen, acest lucru poate duce la leșin, energie redusă, disconfort, acumularea de lichid în plămâni și inflamații.
    Purtarea
    continuă a corsetelor poate reduce, de asemenea, fluxul limfatic care depinde de respirația profundă, ceea ce, la rândul său, reduce eliminarea deșeurilor și a toxinelor din organism.
  5. Dăunele pielii: Purtarea de corsete strânse în talie și utilizarea corsetelor în talie pentru perioade lungi de timp poate provoca iritații, disconfort, ciupirea pielii și chiar leziuni ale nervilor. Această restricție și strângere în jurul taliei cauzează adesea iritații și afectează negativ sănătatea generală a pielii.
  6. Risc la femeile postpartum: Pentru proaspetele mame care tocmai au născut, corsetele sunt adesea văzute ca o modalitate de reducere a greutății și de slăbire a burții. Cu toate acestea, utilizarea corsetelor poate duce la complicații grave, cum ar fi prolapsul uterin (atunci când uterul iese din poziție și coboară în canalul de naștere sau în afara vaginului), deoarece acestea cresc presiunea în abdomen și cresc presiunea în jos asupra planșeului pelvian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *