Corsetele din oțel se numără printre cele mai durabile tipuri de shapewear pe care le puteți deține. Dar trebuie să vă asigurați că aveți grijă de ele.
Majoritatea celorlalte forme oferă compresie prin intermediul materialelor sintetice, cum ar fi latexul și alte amestecuri. Corsetele tradiționale sunt diferite prin faptul că sunt construite din benzi de oțel flexibile numite oase și sunt strânse cu șireturi. Materialele sintetice de compresie tind să-și piardă în mod natural elasticitatea în timp, dar acest lucru nu se va întâmpla cu oasele de oțel.
Acesta fiind spus, este foarte important să aveți grijă de corsetul dvs. astfel încât să nu se deformeze și să se rupă. Dacă vă tratați corsetul cu măsurile de îngrijire potrivite, vă veți bucura de beneficiile sale timp de mulți ani de acum încolo.
Pentru început: Condimentarea
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă păstra corsetul pentru o utilizare pe termen lung este să îi dați un start bun. Este foarte important să treceți printr-un proces numit “asezonare” pentru a vă roda corsetul timp de câteva săptămâni înainte de a-l strânge complet și de a-l purta mai mult de câteva ore.
Acest proces este important deoarece permite materialelor să se muleze pe forma dvs. unică. Dacă strângeți șireturile prea repede, riscați să deteriorați permanent corsetul. Dacă plănuiți să purtați corsetul la un eveniment special, asigurați-vă că vă acordați suficient timp pentru a-l roda.
Începeți prin a purta corsetul strâns, dar nu prea strâns, în primele trei zile, nu mai mult de două ore la rând. Ar trebui să puteți să vă strecurați degetele pe dedesubt. După aceea, puteți adăuga o oră la fiecare trei zile. După aproximativ două săptămâni, corsetul ar trebui să vă vină ca o mănușă. În acest moment, puteți strânge șireturile.
Consultați acest articol despre maturizarea corsetului pentru mai multe detalii despre acest proces.
Îngrijire în timpul utilizării
Dacă vă purtați corsetul zilnic sau îl scoateți doar ocazional, țineți cont de câteva sfaturi pentru a-l face să dureze:
- Asigură-te întotdeauna că slăbești complet șireturile înainte de a pune și de a scoate corsetul. Dacă șireturile sunt prea strânse atunci când încercați să intrați sau să ieșiți, riscați să distorsionați bucșele din față.
- Purtați o camisolă sau un alt top ușor sub corset pentru a-l proteja de loțiunile și uleiurile de pe piele.
- Depozitați-vă corsetul pe un cuier în dulap, ferit de lumină (după ce l-ați aerisit – vezi mai jos). Asigurați-vă întotdeauna că este uscat înainte de a-l agăța. Dacă îl depozitați pentru mai mult de o zi sau două, puteți pune o pungă de plastic peste el pentru a-l proteja de praf și umezeală.
Curățarea corsetului
Ca majoritatea lenjeriei și a lenjeriei de corp, corsetele necesită o atenție specială la curățare. Nu vă puneți niciodată corsetul în mașina de spălat! Iată ce trebuie să faceți în schimb:
Aeronizați corsetul după ce l-ați purtat. Deoarece compresia stimulează transpirația, acesta poate deveni umed. Puneți-l pe un umeraș sau pe un scaun și lăsați-l să se aerisească. Odată uscat, îl puteți pune deoparte într-un dulap, dar dacă intenționați să îl purtați a doua zi, acest pas nu este probabil necesar. Nu faceți acest lucru afară, deoarece lumina soarelui vă poate deteriora corsetul.
Curățați pe alocuri, dacă este necesar. Folosiți un detergent blând și o cârpă sau un burete umed.
Dacă doriți să îl împrospătați, folosiți un spray de împrospătare a țesăturilor doar pe căptușeala interioară. Apoi atârnați-l la uscat.
Din când în când, este posibil să fie nevoie să duceți corsetul la o curățătorie chimică.
Relații: Cum să ai grijă de lenjeria ta intimă și de corsetele tale
<
br/>Lăcezile
Lăcezile de pe un corset de înaltă calitate sunt foarte rezistente și ar trebui să dureze cea mai mare parte, dacă nu toată viața corsetului, dacă sunt îngrijite corespunzător. Cu toate acestea, dacă se rup, pot fi înlocuite.
Dacă trebuie să vă refaceți șireturile corsetului, poate fi util să faceți o fotografie a șireturilor originale, astfel încât să aveți un șablon pe baza căruia să lucrați. Cel mai important lucru de reținut este să faceți “X”-uri de la un capăt la altul și să lăsați bucle lungi în mijlocul spatelui, astfel încât să puteți lega șireturile la talie.
Rotația corsetelor
Una dintre modalitățile recomandate pentru a prelungi durata de viață a corsetului dumneavoastră este să îl rotiți în garderoba dumneavoastră cu alte corsete și dispozitive de susținere a taliei. Probabil că veți găsi util să aveți mai multe stiluri diferite de corsete pentru talie pentru diferite ocazii. De exemplu, dacă doriți să vă antrenați în timp ce faceți exerciții fizice, folosiți întotdeauna o bandă de antrenament mai degrabă decât un corset cu laț de oțel. În caz contrar, riscați să vă deteriorați corsetul, care nu este conceput pentru a fi folosit în timpul exercițiilor fizice.
Corsetele rotative reprezintă, de asemenea, o strategie utilă dacă doriți să aveți întotdeauna un corset curat, uscat și gata de purtare.
Cum știți când s-a terminat durata de viață a corsetului dumneavoastră?
Dacă purtați un corset în mod regulat, acesta va ajunge în cele din urmă la sfârșitul duratei sale de viață utilă. Ar trebui să fie destul de evident când este acel moment:
Nu se potrivește corect: în timp, corsetul se poate adapta, la fel ca și propriul corp! Dacă corsetul
nu mai oferă aceeași compresie ca înainte sau pare să se deformeze în locuri în care nu ar trebui, este timpul să îl înlocuiți.
Este uzat sau rupt: veți ști că este timpul să vă schimbați corsetul dacă una dintre componentele sale se rupe, se slăbește sau se deformează. Ar putea fi vorba de cadrul de oțel, de busturile din față, de ochiurile din spate sau de părți ale corsetului care încep să se sfâșie. Dacă șireturile se rup, acestea pot fi înlocuite; dacă nu, va trebui să înlocuiți întreaga piesă de îmbrăcăminte.
Când comandați un corset nou, asigurați-vă că luați noi măsurători ale taliei și urmați întocmai tabelele noastre de mărimi, în cazul în care talia dvs. s-a schimbat. Și, bineînțeles, asigurați-vă că vă asezonați noul corset înainte de a-l lega.
>
.